Niklas Nordström

Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå. Foto: Lennart Håkansson

Niklas Nordström största opinionsbildaren utanför storstäderna

Luleå Kommunalråden i de tre storstäderna har störst genomslag i riksmedia. Därefter kommer Luleås kommunalråd Niklas Nordström, enligt en undersökning som Region Västerbotten låtit Retriever göra.

– Niklas Nordström är en rutinerad och skicklig opinionsbildare. Han tar plats med sina erfarenheter och nätverk och är duktig på att lyfta Luleås frågor. Vi vill gärna se att fler opinionsbildare från norra Sverige hämtar inspiration från Niklas Nordströms goda exempel, säger Thomas Hartman, chef för kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten.

I samband med seminariet ”Media i en brytningstid” i Almedalen presenterades  undersökningen om regioners genomslag i media. Det som utmärker är dominansen av storstäderna Göteborg, Malmö och Stockholm, med Luleå och Niklas Nordström på en fjärde plats. Det är andra året i rad som Niklas Nordström är den som har störst genomslag utanför storstäderna.

Den fråga som resulterat i bäst genomslag i rikspressen är flygskatten – en fråga starkt förknippad med Niklas Nordström, som också är ordförande i organisationen Svenskt flyg.

Annons
Dare _Skarp
Annons
Dundret -380x 512