Fem nya i ABI

Nya startups till ABI; Mindforce Game Lab, Team Tool Sweden, The Fit, Triolith Entertainment, Youzee.

Fem nya bolag tas in i inkubatorn ABI

Luleå Fem nya bolag tar plats i Arctic Business Incubator. Det är bolag från Skellefteå, Luleå, Boden och Kalix som får chansen att utvecklas med hjälp av affärsinkubatorn.

De nya företagen som kommer med nu är:

Mindforce Game Lab har utvecklat kvalitetsspel för mobil, som ska underlätta och hjälpa personer med olika diagnoser och medicineringar att motivera behandling för förbättrad hälsa och livsstil. Drivs av Johan Schiller.

Team Tool Sweden, affärssystem med kassasystem och betallösning som effektiviserar hantering av bland andra, föreningars redovisning för ökad lönsamhet och kontroll på ekonomisk situation. Drivs av Patricia Karlsson.

The Fit, utvecklar mobil kroppsskannerteknik som skapar 3d-avatarer med användarens kroppsmått för exakt storleksrekommendation och måttbeställning online. Drivs av Lisa Lindvall.

Triolith Entertainment, spelstudio med engagerande och innovativa mobilspel, som Megatroid. Drivs av Magnus Söderberg.

Youzee, tillverkar clips för goggles, slipade efter kundens recept. Ersätter glasögon och linser i sporter som utförsåkning, skoteråkning och cross. Drivs av Jan Larsson.

– Det är riktigt hög kvalitet på de som sökt in, vilket gjort det extra svårt att välja. De vi nu tagit in får 300.000 kr från start. Pengar de kan växla upp med annan finansiering så de snabbare kommer igång, säger Jens Lundström, vd för Arctic Business Incubator.

De nya bolagen finansieras direkt från start, genom investmentbolaget Arctic Venture Ett AB, som förvaltas av ABI, för att sen under upp två år få hjälp att utveckla affärerna och gå ut på en internationell marknad och bygga team i sina bolag.

Arctic Business Incubator antar nya startups två gånger per år. Bolagen får utbildning och rådgivning, hjälp med rekrytering, tillgång till kapital och ett internationellt nätverk av investerare, affärskontakter, experter och talanger. 

Annons