Arctic Innovation Forum

Conny Hedman och Caro Salazar står bakom Arctic Innovation Forum i Kalix. Foto: Lennart Håkansson

Metod från USA till Arctic Innovation Forum i Kalix

Kalix Innovationer och begreppet Design thinking är temat för Arctic Innovation Forum i Kalix.

Design thinking är en metod som tillämpats länge i USA och som nu tas till Sverige och Kalix.

- Design thinking handlar både om innovationer för att utveckla produkter för marknaden och om innovationer för att utveckla samhället, säger Caro Salazar, som driver företaget Design Thinking Institute i Mexico och nu bor och verkar i Kalix. Hon är en av talarna vid konferensen.

Andra talare är bland annat Robert Alan Black, internationellt verksam konsult inom kreativt tänkande,  Chris Butsch, författare och utbildare, Magnus Klaar, grundare av Brand Manual, Tracey Bryan, utbildare i innovation och Karin Ehnbom-Palmquist, före detta finansanalytiker på Wall Street i New York och nu generalsekreterare för organisationen Svenskar i världen.

- Syftet med konferensen är att sprida kunskap om Design thinking i de norra regionerna.  Det är inte så välkänt, det är inte många som hört talas om Design thinking och verktygen som finns för att jobba med innovationer, säger Conny Hedman, vd för Design Thinking Sweden och den som arrangerar konferensen Arctic Innovation Forum.

Konferensen äger rum den 31 maj på Folkets hus i Kalix.

Förutom ovan nämnda talare finns fler talare i programmet: Jan Kemi, Petra Ahl, Niklas Nordström, Matz Engman, Inger Edlund och Jens Lundström.

Annons