Boden satsar på blockchain

Boden Boden har redan etablerat sig som en plats där fler och fler blockkedjeföretag etablerar sina servrar i de datahallar som finns. Nu ska man ta nästa steg: vidareförädling.

Nu vill Boden gå från att tillhandahålla lådor för datorer till att vara med i vidareförädlingen. Här kan man nyttja de fördelar och den kompetens som redan finns i regionen.

- Vi har hallar för servrar. Nu handlar det om utveckling och affärsidéer kring tekniken. Det kommer många nya tjänster som använder blockchain-teknik, säger Malin Winsa, Boden Business Park.

I samarbete med Luleå tekniska universitet ska Boden Business Park öka intresset för  blockkedjeteknikens möjligheter och öka kompetensen på området genom konferensen Blockchain North den 24 maj i Sävast.

Konferensen vänder sig till alla företag och organisationer i regionen som kan ha intresse av blockkedjeteknik. 

- Vi vänder oss till alla som är intresserade av blockkedjeteknik och kompetensutveckling inom det området. Vi vill höja intresset för och kunskapen om området. Det är ett sätt att öka kompetensen i regionen. Kompetensförsörjningen är en viktig del, säger Marie Nolin, LTU.