Cranex akademi

Cranex startar akademi där anställda kan vidareutbilda sig. Foto: Cranex

Cranex startar akademi

Luleå Luleåföretaget Cranex startar ett eget utbildningsprogram för att möta marknadens behov av bredd och kompetens. Orsaken är att företaget ökat sin omsättning och fått större serviceavtal.

Sedan man för två år sedan blev Gasellföretag har Cranex fortsatt att växa, bland annat med ett stort serviceavtal åt LKAB. Det har lett till att man nu startat Cranex Akademi.

Inom Cranex Akademi får medarbetare möjlighet att utvecklas och bredda sina kunskaper, både individuellt och tillsammans med företaget.

- Vi vill säkerställa och vidareutveckla vår kompetens, som helhet och på individnivå, då vårt erbjudande bygger på kunskap. Men vi vill också få vår personal att känna trygghet i sitt arbete, och se långsiktigt på sitt arbete hos Cranex, säger Johan Gustafsson, vd på Cranex.

Cranex Akademi innehåller fem nivåer. Det börjar med grundläggande certifieringar och utbildningar som leder till mer individuella valmöjligheter. I samma takt som utbildningsnivån höjs ökar även ansvaret hos den anställde. 

Cranex utför underhåll, modernisering, automation och konditionsanalys. Företaget verkar inom gruv-, stål- och pappersindustrin, och inom värme och vindkraft. 

Annons
Dundret -380x 512