Rymdbild

Aerospace Cluster Sweden North ska locka små och medelstora företag till rymdbranschen. Foto: LTU

Rymdkluster invigs i Kiruna

Kiruna Under onsdagen invigs Aerospace Cluster Sweden North i Kiruna. En klusternod som ska locka små och medelstora företag till rymdbranschen.

Det är Aerospace Cluster Sweden (ACS) som, tillsammans med RIT-projektet (Rymd för innovation och tillväxt) och Luleå tekniska univeritet, skapar en nordlig nod, med syfte att främja fler affärer med anknytning till flygbranschen och rymdbranschen.

– Den här branschen upplever just nu en kraftig nationell tillväxt och de kommande åren förväntas investeringar på hundratals miljoner kronor i Sverige. Men för att vi ska få en växande industri krävs det att små- och medelstora företag vill agera leverantörer och komma med innovativa affärsidéer, därför startar vi den här delnoden, säger Olle Persson, delprojektledare för RIT, i ett pressmeddelande.

Onsdagen den 9:e maj kommer Carl Rosén från Näringsdepartementet för att inviga klusternoden på rymdcampus i Kiruna. På plats finns även Lennart Poromaa, chef för SSC Esrange och Anders Blom, vd på Innovair, Sveriges innovationsstrategi för flygbranschen.

Annons