Saxarna förvärvar Attityd

Boden Saxarna förvärvar Attityd i Boden. Målet är att växa och anställa fler.

Saxarna fortsätter att växa och deras senaste förvärv är Attityd i Boden som ligger i Enter Galleria. Målet är att fortsätta att växa – och anställa fler frisörer.

Saxarna öppnade i Boden i början av 1980-talet och idag har de nio frisörsalonger i bland annat Luleå, Piteå, Skellefteå och Umeå. Deras senaste tillskott ligger i Enter Galleria och var tidigare en del av frisörkedjan Attityd.  

-  Vi tog över salongen i april och spenderade en vecka med att renovera lokalen innan vi öppnade upp för våra kunder. De som arbetade för Attityd är kvar och tanken är att vi ska anställa en till frisör, säger Malin Andersson, platschef på Saxarna i Boden.

Hon berättar att de vill fortsätta att växa och förvärva fler salonger.

 - Det går jättebra för oss och vi kommer att röra oss längre ner i landet, men det blir i ett lugnare tempo. Just nu behöver vi arbeta med det vi har eftersom vi har ny personal på nästan alla våra salonger, säger Malin Andersson.

Affärer i norr har tidigare skrivit om att det är många företag som har svårt att hitta rätt kompetens i regionen, och frisörbranschen är inte ett undantag.

- Det är jättesvårt att hitta duktiga och utbildade frisörer i Norrbotten och Västerbotten. Det är hård konkurrens och många väljer att flytta, men vi försöker att ge våra lärlingar en kreativ och stimulerande miljö så att de vill stanna kvar och arbeta hos oss, säger Malin Andersson.