Kaunis Iron och Wist bilar

Sådana här bilar ska Wist och SLP leverera till Kaunis Iron.

Kaunis Iron hyr malmbilar av Wist

Pajala Kaunis Iron startar ett eget transportbolag och hyr 30 nya lastbilar av Wist. SLP i Övertorneå ska anpassa fordonen till malmtransporter.

Kaunis Iron startar ett transportbolag för malmtransporterna från Kaunisvaaragruvan.

- Vi räknar med att behöva anställa mer än 100 personer, säger Per-Erik Lindvall, styrelseledamot i Kaunis Iron. 

Malmtransportbilarna ska man hyra av Volvoåterförsäljaren Wist, som ägs av Persson Invest. Parterna har skrivit ett leasingavtal som gäller ett 30-tal nya lastbilar. Latbilarna byggs för 90 tons bruttovikt och får transportdespens enligt en avsiktsförklaring mellan Kaunis Iron och Trafikverket som nyligen undertecknades.

- Wist och Persson Invest är givetvis väldigt tacksamma för förtroendet. Med denna affär befäster vi vår ställning i Pajala och är med att säkra arbetstillfällen för en lång tid framåt. Vi ser fram emot att tillsammans med SLP och Kaunis Iron utveckla resurseffektiva transporter, säger Mats Karlsson Ek, vd på Wist Last & Buss. 

SLP i Övertorneå får uppdraget att anpassa lastbilarna till malmtransporter. SLP är leverantör av släp och påbyggnader på fordon.

Transporterna ska enligt planerna starta i slutet på juli i år. Cirka två miljoner ton järnmalmskoncentrat ska transporeras per år.

Annons