Mulligt och gulligt fortsätter att öka

Övertorneå Klädbutiken Mulligt och Gulligt har ingen webbutik eller är speciellt aktiva på sociala medier. Ägaren Elisabeth Holmgren tror mer på det personliga mötet och reser runt med mobil klädbutik.

Elisabeth Holmgren startade klädbutiken Mulligt och Gulligt i Kiruna 1992, och mycket har hänt sedan hon sålde sitt första plagg. Hon har bland annat öppnat en till butik i Övertorneå plus att hon befinner sig på resande fot cirka 300 dagar om året runt om i Norrbotten och Västerbotten för att sälja kläder till kvinnor i alla storlekar.

- Jag stängde butiken i Kiruna för några år sedan och det var faktiskt en lättnad. Det blev ohållbart att resa runt plus ta hand om två butiker. Men jag är ingen knallare utan jag tar med mig cirka 600 till 800 plagg och bygger upp en butik på plats, säger hon.

Mulligt och Gulligt har ingen webbshop utan Elisabeth Holmgren har lyckats bygga upp en stabil kundkrets genom personliga möten och ett gott rykte. Hon känner inte heller av någon konkurrens från näthandeln utan tror på sin affärsidé.

- Jag har till och med fått fler kunder och fortsätter att öka. Jag säljer inga billiga plagg, men det är kvalitet och snygga saker. En av mina specialiteter är byxor och jag har under mina 26 år i branschen aldrig gissat fel på en storlek, säger Elisabeth Holmgren.

Hon fyller snart 64 år, men att gå i pension är inget som hon ens funderar på.

- Nej, jag tycker fortfarande att det är lika roligt. Jag är en seg kärring, säger Elisabeth Holmgren och skrattar.

Luleå har drabbats av den stora ”butiksdöden” och allt fler handlare lägger ner sina verksamheter. Har du några tips och råd till dem som är kvar och kämpar på?

- De måste ta reda på vad kunderna vill ha. Det också viktigt att inte bara satsa på en färg. Om det är mode med rosa så behöver de inte bara köpa in rosa kläder. Kvinnor älskar färger och jag säljer kläder i alla färger oavsett hur modet ser ut, säger Elisabeth Holmgren.