Haparanda ska locka företag

Lena Ekh (kommundirektör), Nicklas Larsson, Tomas Wåhlberg, Tomas Björnfot (näringslivsstrateg), Sven Tornberg (tillträdande kommunalråd) och Erik Lundström. Foto: Haparanda stad.

Haparanda ska locka till sig företag

Haparanda Haparanda inleder en satsning på att locka investerare och företag till kommunen. Man gör det i samarbete med Svensk affärskonsult i norr AB.

Under två år ska kommunen och företaget samarbeta för att både öka och strukturera om arbetet med att få företag att etablera sig i Haparanda.

Det känns otroligt bra. Det här är väldigt positivt för kommunen, säger Haparanda stads kommundirektör Lena Ekh.

Det långsiktiga målet är att stärka Haparandas näringsliv och skapa fler jobb.

Vi har erfarenheten, metodiken och breda kontaktytor. Sammantaget så är jag övertygad om att vår erfarenhet kan leda till faktiska etableringar, säger Erik Lundström, Svensk affärskonsult i norr. 

Erik Lundström ska driva projektet tillsammans med sina kolleger på företaget, Nicklas Larsson och Tomas Wåhlberg. Bolaget registrerades i januari i år, med säte i Luleå. 

Erik Lundström har tidigare varit bland annat affärsutvecklare på Luleå Energi och vd för The Node Pole. Nicklas Larsson har ett förflutet som affärsutvecklingschef på Luleå Näringsliv. Tomas Wåhlberg har varit verksam som försäljningschef och vd, bland annat inom radio- och tv-branschen.

Annons