Heda Skandinavien köper Heab Stängsel

Luleå Heda Skandinavien, som arbetar inom installation och service av områdessäkerhet, förvärvar Heab Stängsel, med säte i Kiruna.

- Heab Stängsel står inför en mycket spännande framtid. Våra kunder i norra Sverige med ansvar för kritisk infrastruktur har betydande investeringsplaner och de ställer allt högre krav på kvalitet och leveranssäkerhet. Tillsammans med Heda Skandinavien är Heab Stängsel mycket väl rustat för tillväxt på denna intressanta marknad,  säger Jan Häggroth, vd för Heab Stängsel.

Jan Häggroth kommer att fortsätta leda verksamheten även efter uppköpet.

I samband med Heda Skandinaviens förvärv avyttras den grossistverksamhet som tidigare har utgjort en del av Heab Stängsel. Grossistverksamheten drivs vidare av Kjell Häggroth, genom bolaget Häggroth Stängsel AB.

Heab Stängsel grundades 1972 och levererar stängselanläggningar och system för yttre säkerhet till företag, fastighetsbolag och kommunala förvaltningar. Heab Stängsel har 13 anställda vid sina avdelningar i Luleå, Kiruna och Umeå. Verksamheten inom installation och underhåll omsätter cirka 35 miljoner kronor.

Heda (Hedask Skandinavien AB) grundades 1991. Bolaget leds från huvudkontoret i Nyköping och har avdelningar i Göteborg, Jönköping och Falun. Verksamheten omsätter drygt 200 miljoner kronor och har 105 anställda.