Norrskydd

Andreas Jacobsson och Patrik Falk, Norrskydd i Luleå och Boden. Foto: Lennart Håkansson

Norrskydd växer och flyttar till större lokaler

Luleå Norrskydd flyttar vid årsskiftet till större lokaler på Midgårdsvägen för att klara en expansion i Luleå till tio personer. (Uppdaterad)

Det är bara två år sedan Norrskydd etablerade ett kontor i Luleå, med enbart Andreas Jacobsson som anställd. Nu är man sex anställda och förbereder fortsatt expansion.

- Vi satsar väldigt koncentrerat i Luleå och marknaden går uppåt. Men det gäller att vara på tå. Det är ingen marknad där du lätt kan skära guld. Du måste göra rätt saker och ta vara på dina kunder, säger Andreas Jacobsson, nu platschef i Luleå.

Tidigare i höstas gick Norrskydd, grundat i Umeå, ihop med Bodenföretaget Norrbottenslarm. Norrbottenslarm hade redan många kunder i Luleå, och runt om i Norrbotten.

- Det är en växande marknad mycket på grund av undermåligt underhåll och skärpta krav på underhåll och uppgradering. Det vi kommer att göra är att satsa på befintliga kunder, säger Patrik Falk, platschef i Boden.

Företaget arbetar med lås, larm, kameraövervakning och passersystem.

I Norrbotten har Norrskydd nu ett kontor i Boden med 8 anställda, ett i Piteå med 5 anställda och ett i Luleå med 6 anställda. 

Norrskydd har verksamhet från Gävle till Kiruna och omsätter cirka 100 miljoner kronor. Verksamheten i Norrbotten omsätter drygt 25 miljoner kronor.

När Norrskydd etablerade kontor i Luleå 2016 var det bolaget en fusion av lokala säkerhetsföretag med verksamheter i Umeå, Piteå, Lycksele, Skellefteå och  Örnsköldsvik. Tidigare i höstas gick Norrskydd samman med Norrbottenslarm i Boden och Larm och Signalteknik i Östersund, och Kan Lås och Lås City i Gävle.

Annons