Nyemission ger Emaintenance365 möjlighet att expandera

Luleå Investmentbolagen Treac AB och Partnerinvest Norr AB deltar i en nyemission som ska ge Emaintenance365 muskler att expandera de närmaste åren.

- Framgångarna de två senaste åren har lett fram till affärsavtal med bland andra LKAB, norska Cargonet, Norrtåg, Hector Rail och nu senast tyska VTG, Europas enskilt största vagnsägare. Vi är mycket nöjda med att ha slutit avtal med Treac och Parnterinvest, två stabila och kompetenta investerare. Nyemissionen gör att vi kan öka takten i våra internationella affärer och kontakter, säger Bengt Jonsson, vd på Emaintenance365.

Treac AB är ett familjestyrt investmentbolag med rötter i Skellefteå. Sedan starten för sjutton år sedan har Treac AB investerat i mindre onoterade företag i främst Västerbotten och Norrbotten. I företagsgruppen ingår idag tio hel- eller delägda bolag.

- Emaintenance365 är ett framgångsrikt, relativt nystartat företag som passar väl in i vår investeringsstrategi, säger Lina Ådin, vice vd för Treac AB. 

Partnerinvest är offentligtägt av Norrlandsfonden och Almi Invest. 

Emaintenance365 AB är ett Luleåföretag som har utvecklat en molnbaserad lösning för att samla in, kvalitetssäkra och analysera leverantörsoberoende tillståndsdata och leverera beslutsstöd via en webblösning. Idag verkar man i huvudsak inom järnvägssektorn, i Sverige och utomlands.