Nyhlens Hugosons smakförnyare

Vinnarna av hedersutmärkelsen Årets smakförnyare Nyhléns Hugosons tillsammans med prisutdelarna Håkan Christensson, Culinar och domaren Martin Moses, kock från SK Mat och Människor.

Nyhléns Hugosons blev Årets smakförnyare

Luleå Nyhléns Hugosons vann hedersutmärkelsen Årets smakförnyare vid Chark-SM som avgjordes på torsdagskvällen.

Det var Luleåföretagets  grillkorv med smak av lingon och granskott som var utslagsgivande.

Domarnas motivering löd:”Vältillverkad grovmald grillkorv där man tagit intryck från det nordiska skafferiet. Det är karaktäristiska smaker som väl harmonierar med produkten.”

– Det känns fantastiskt. Det har varit jätteroligt att ta fram en korv med smaker från naturen, en nysatsning som vi ska fortsätta med. Vi jobbar med norrländska råvaror och vi vill bli ännu mer norrländska, säger Anna Ahlqvist, marknadschef på Nyhlén Hugosons.

Årets smakförnyare är en ny hedersutmärkelse som tagits fram för att belöna innovation med fokus på smak och att man som producent ska våga tänka utanför boxen, enligt Annika Altskär, tävlingsledare för Chark-SM.

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Det är också ett av livsmedelssveriges största samlingsplatser och räknas som kött- och charkbranschens viktigaste evenemang. Det hölls i år i Eriksbergshallen i Göteborg.

Annons
Dare _Skarp
Annons
Annons Affa ̈rer I Norr _380X512