Anna Håkans ny chef för Sogeti i Luleå

Luleå Anna Håkans har utsetts till Sogetis chef för kontoret i Luleå och verksamheten i Norrbotten. Planen är att bli ytterligare 15 anställda det närmaste året.

Anna Håkans kommer närmast från eget företag där hon arbetat med verksamhetsutveckling och projektledning. Hon är civilingenjör i datateknik och har arbetat i roller som projektledare, IT-leveransanvarig och kundservicechef.

- Vår målsättning är att vara den främsta IT-leverantören i regionen. Vi är redan kända för vår expertis inom Digital Assurance & Testing och process-IT-lösningar och ska ytterligare växa inom Cloud och det område vi kallar Analytics & Cognitive där bland annat lösningar kring artificiell intelligens ingår, säger Anna Håkans.

Hennes företrädare som ortschef, Johan Erixon, går in i en divisionsövergripande säljroll inom Cloud och digitala tjänster.

- Johan har på ett mycket framgångsrikt sätt expanderat vår Luleåverksamhet under de senaste åren och vi är idag ett 40-tal medarbetare. Vi ska bli minst ett 15-tal till under 2019, och vi hoppas få extra många kvinnliga sökanden, säger Anna Håkans.