By decó bildar kedja för expansion

Luleå Frisörsalongen by decó i Luleå blir ny frisörkedja, by deco world. Planen är att expandera och utveckla frisörbranschen med hjälp av digitalisering, nya affärsmodeller och kundernas medvetenhet.

- Vi är tre ägare som tar nästa steg och startar frisörkedjan by déco world med huvudsäte i Luleå. Att ta in experter i bolaget med erfarenheter från andra områden känns viktigt. Ska vi ta över världen så gäller det att ha de bästa med sig. En av delägarna, och tillika vd i bolaget, är Anki Hjerpe, som med sitt ledarskap, erfarenhet och driv kommer att vara en stor tillgång för oss, säger Mari Lundmark.  

Företaget säger sig ha en aggressiv plan för tillväxt.

- Vi kommer köpa upp salonger som vi ser har potential att bli en del av by déco world-konceptet men vi kommer också starta helt nya salonger. Det finns ett stort intresse och många dialoger pågår med salonger och frisörer. Både svenska och utländska investerare har visat sitt intresse i den nystartade kedjan vilket är jätteroligt, säger vd Anki Hjerpe. 

Mari Lundmark startade by deco 2015. Salongen omsätter i dag 7 miljoner kronor. Nu har hon ambitionen att ta branschen framåt och göra den mer affärsinriktad och digitaliserad.

-Det kommer att finnas flera by déco-­salonger både nationellt och även internationellt inom ett par år och såklart en e-­handelsdel. Jag gillar att jobba målinriktat och är duktig på att alltid tänka nytt. Nu väntar världserövring, säger Mari Lundmark.

Anders Björkén, från Luleå, som designat flera av Petter Stordalens Clarionhotell, är designer för samtliga salonger i satsningen. Det nya konceptet öppnar i helgen i salongen på Storgatan i Luleå. Under torsdagseftermiddagen inviger Luleås kommunalråd Niklas Nordström den omgjorda salongen.