Johannah Spolander

Johanna Spolander, Kukkolaforsen Turist & Konferens. Foto: Privat

Kukkolaforsens nya hotell öppnar till jul

Haparanda Kukkolaforsen Turist & Konferens nya hotell är redan fullbokat till öppningen.

– Redan från öppningsdagen har vi bokade gäster. Det är helt fullt över jul och nyår, så det känns jätteroligt, säger Johanna Spolander, Kukkolaforsen Turist & Konferens, till nyhetssajten Besöksliv. Johanna driver anlägggningen tillsammans med sin man Martin och bror Mathias.

Byggprojektet, en investering på 15 miljoner kronor, startade i juni i år, och när hotellet står klart har det 16 dubbelrum och totalt 32 bäddar. Arkitekturen är inspirerad av stugorna i området.

Ambitionen är att göra Kukkkolaforsen till ett besökmål året runt genom att lansera vintersäsongen med norrsken och olika aktiviteter i området, som skoterfärder och guidade vandringar.

För att öka antalet gäster under hösten ska man arrangera teman som svampplockning och hälsa, med bastu och naturpromenader.

- Våra vintergäster stannar längre vilket gör att vi utvecklar en fin relation till dem. Jämfört med sommargästerna så stannar vintergästerna längre, allt mellan fyra till sju dagar. Vi ser även att hösten är på uppgång som tidigare var lågsäsongsbetonad. Nu kommer besökare hit för att varva ner och njuta av årstidens färgprakt, säger Johanna Spolander i ett pressmeddelande.

Annons