Kvarter 1 i Kiruna

Sparbanken Nord blir först i kvarter 1 i nya Kiruna. Bild: Kirunabostäder

Sparbanken Nord blir först i kvarteret

Kiruna Sparbanken Nord blir första hyresgästen som tecknar kontrakt i nya Kiruna.

– Det är en milstolpe i vårt etableringsarbete i nya stadskärnan och vi är glada över att teckna avtal med en aktör som satsar långsiktigt i Kiruna, säger Mats Dahlberg, vd för Kirunabostäder.

Efter flera års dialog mellan Kirunabostäder, LKAB och Sparbanken Nord, kommer Sparbanken Nord att flytta in i en kontorslokal i kvarter 1 i Kirunas nya stadskärna.

- Vi på Sparbanken Nord är väldigt glada över att vi nu kommit överens med Kirunabostäder och LKAB om en flytt av vårt bankkontor till Kiruna nya centrum. Som regionens egen bank vill vi vara med att bidra till utvecklingen av de samhällen där vi är aktiva. Att kunna bidra till att göra Kiruna nya centrum till en attraktiv stadskärna känns därför viktigt för oss, säger Gunnar Eikeland, vd för Sparbanken Nord.

Etableringsarbetet i nya stadskärnan sker i samarbete mellan Kirunabostäder och LKAB. Kirunabostäder kommer att stå som hyresvärd för större delen av de kommersiella lokalerna. LKAB:s ersättningsprincip kommer att hjälpa hyresgästerna att genomföra flytten.

Kirunabostäder påbörjade byggnationen på kvarter 1 i maj i år. Kvarteret kommer att innehålla 62 lägenheter och drygt 3.600 kvadratmeter lokaler för kontor, restauranger och butiker. Inflyttning är planerad till hösten 2020.

Annons