Hide & See nominerat till Stora turismpriset

Hide & See erbjuder närkontakt med de vilda djuren.

Hide & See nominerat till Stora turismpriset

Boden Bodenföretaget Hide & See är nominerat till Stora turismpriset.

-Det är oerhört hedrande att bli nominerad av branschen i en region där det finns så många fantastiska företag. Det är också väldigt roligt att även små företag kan synas bland de stora uvarna - tillsammans kan vi hjälpas åt och erbjuda helt unika upplevelser i Swedish Lapland, säger Mikael Suorra, grundare och ägare av Hide & See.

Mikael har samiskt påbrå och är utbildad vilt- fiske- och naturvårdare. Han vill göra naturupplevelserna tillgängliga för alla. Det var under rehabiliteringen efter en arbetsplatsolycka som tankarna startade på allvar att erbjuda unika naturupplevelser för dem som har någon slags funktionsnedsättning, där man kan känna sig fri att delta helt naturligt på samma villkor som alla andra. 

Mikael och hans sambo Anna erbjuder resepaket och närproducerad mat med aktiviteter som björnlock, älgsafari och örnskådning. Till ett varmt och tryggt gömsle i Nedre Svartlå kommer turister från hela världen för att möta de vilda djuren på nära håll. I gömslet sitter man bekvämt i höj- och sänkbara stolar med fotstöd där varje gäst har varsitt fotobord, fönster och fotoglugg, toalett och bäddade sängar om man behöver vila. 

- Hide & See har verkligen lyckats med sitt arbete att skapa förutsättningar för tillgänglighet så att alla kan ta del av naturen, oavsett hinder. En målgrupp som vill upptäcka och ta del av naturen precis som alla andra, säger Petronella Modin, tillförordnad vd för Swedish Lapland Visitors Board.

Stora Turismpriset lyfter fram föredömliga insatser som har utvecklat turismen i Sverige. Priset delas ut för 25:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Vinnaren utses den 6 december i samband med Sveriges kommuners och landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens.

Annons