Inlandsbanan fortsätter öka

Inlandsbanekortet, tågluffarkortet som ger två veckors resande längs Inlandsbanan, har ökat med tio procent. Foto: Håkan Wike.

Inlandsbanan fortsätter öka

Luleå Resenärerna på Inlandsbanan har ökat för andra året i rad. Det är paketresor och tågluffarkortet Inlandsbanekortet som är populärast.

Totalt såldes upplevelser för 12,8 miljoner kronor under sommartrafikens tio veckor. Antalet resenärer ökade med sex procent jämfört med förra året. Totalt reste 12.600 resenärer under sommaren.

Paketresorna, där tågresa, boende och vissa utvalda aktiviteter ingår, ökade med 25 procent och står för två tredjedelar av sommarens omsättning.

– Det är extra roligt att paketresorna säljer så bra då dessa resenärer stannar flera nätter i olika destinationer längs banan och nyttjar entreprenörernas aktiviteter. Det är en gynnsam utveckling för vår vision ”En dragkraft som utvecklar inlandet”, säger Peter Ekholm, vd för Inlandsbanan AB.

I vinter kan man resa med Inlandsbanans Vinteresa till Jokkmokks marknad och Icehotel. Det är ett stort intresse för resan där Jokkmokks marknad är huvudattraktionen, 3 till 9 februari 2019. Närmare 70 personer har redan bokat. Det är framförallt utländska resenärer från Tyskland och Storbritannien som vill uppleva Norrland i vinterskrud.

Annons