The Fit vann

Lisa Lindvall, med sitt team från Kalix, The Fit, vann utmärkelsen Top Tech. Foto: Victor Ackerheim

Lisa Lindvall vann årets Top Tech

Kalix Lisa Lindvall, med startup-bolaget The Fit i Kalix, vann priset som årets Top Tech. Hennes kroppsskanner kan minska returer i e-handeln.

Lisa Lindvall blev frustrerad över hur svårt det var att beställa rätt storlek på kläder online. Hon grundade bolaget The Fit i Kalix som tagit fram en digital kroppsskanner som används med vanlig smartphone och som underlättar för konsumenten att välja rätt storlek. Och samtidigt minskar klädbranschens dyra returer.

För det har hon tilldelats priset Top Tech av Venture Cups Sverigejury. Hon tog emot priset på onsdagkvällen, när Venture Cup hade nationell final i Konserthuset i Stockholm. Vinsten innebär en prissumma på 50.000 kronor och en kvalitetsstämpel på affärsidéen.

Lisa Lindvall arbetar nu för att The Fit ska bli den första mobila kroppsskannern  på marknaden. Flera bolag har visat intresse för tjänsten.

Lisa Lindvall grundade bolaget i Kalix för två år sedan. Själv bor hon numera i Stockholm, där företaget också har verksamhet.

– The Fit har potential att revolutionera retailbranschen och sänka klädföretagens dyra returkostnader samtidigt som lösningen kommer generera bättre online upplevelser och nöjdare kunder, säger jurymedlemmen Arash Gilan, vd och medgrundare av Viva Media Group.

Annons