Nyhléns Hugosons satsar på färdigmat

Luleå Nyléns Hugosons satsar på färdiglagade enportionsrätter.

- Nu kompletterar vi vårt färdigmatssortiment med färdiglagade enportionsrätter. Rejäla portioner av omtyckta vardagsrätter där vi varit särskilt petiga med köttråvaran. Vi använder oss av norrländska kött- och charkråvaror och stroganoffen tillagar vi självklart med vår egen Norrlandsfalukorv, säger Anna Ahlqvist, marknadschef på Nyhléns Hugosons. 

Samtliga rätter lagas i företagets kök i Boden. Man börjar med sex klassiska färdigrätter, som korvstroganoff, pastarätter och köttbullar. Rätterna är anpassade för att värmas i mikro eller vanlig ugn.

- Efterfrågan på kvalitativ och god färdiglagad mat ökar stadigt. Medvetna och upplysta konsumenter efterfrågar i högre utsträckning lokalproducerade produkter och med vår lansering av norrländska färdigrätter med rejäl vardagsmat möter vi detta behov, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons.