Polarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset

Älvsbyn Polarbröd är en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018.

Livsmedelspriset delas i år ut till Hållbar Livsmedelskedja, där Polarbröd är en av initiativtagarna.

Motiveringen är att Hållbar Livsmedelskedja på ett kraftfullt sätt lyckats samla både industri, dagligvaruhandel och WWF i ett exemplariskt samarbete för att sätta en gemensam färdplan för en mer hållbar livsmedelskedja.

- Det känns fantastiskt roligt att initiativet Hållbar Livsmedelskedja uppmärksammas. Genom att samverka med andra kan vi agera mer kraftfullt och få större effekt i arbetet att ställa om till en hållbar livsmedelsförsörjning, säger Carina Roos, stabs- och hållbarhetschef på Polarbrödsgruppen.

Livsmedelspriset delas ut till personer, organisationer eller företag som tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

Förutom Polarbröd är det Arla, Axfood, Coop, Fazer, HKScan, Ica Sverige, Lantmännen, Löfbergs, Orkla Foods Sverige, Pågen, Risenta, Tetra Pak, och Unilever som står bakom initiativet.

Livsmedelspriset delas ut av Livsmedelsföreningen som är en ideell förening och en intresseorganisation för personer som är verksamma inom hela livsmedelskedjan.