Stort intresse för Go Cloud

Piteå En genomförd förstudie visar på stort intresse för en virtuell inkubator, och för att etablera en fysisk inkubator i Skellefteå.

Under våren har en förstudie gjorts som syftar till att starta Sveriges första  virtuella inkubator, Go Cloud. Den ska kunna erbjuda stöd till entreprenörer där avstånden är stora.

Den nya inkubatorn ska komplettera inkubatorverksamheten i Go Business, som Piteå Science Park driver sedan flera år i Piteå och Luleå.

– De som bor på andra orter har samma behov av att bygga nätverk och etablera kontakt med andra entreprenörer och många har varken tid, råd eller möjlighet att åka långt för att få stöd och utbildning, säger Marcus Olsson som varit projektledare i förstudien.

Ett stort antal kommuner i Norrbotten och norra Västerbotten har undertecknat att de gärna vill samarbeta och ta del av ett digitalt stöd. Skellefteå kommun har dessutom visat stort intresse för att etablera ytterligare en fysisk inkubator, vilket kan bli verklighet i ett kommande projekt.

– Vi har fått många värdefulla tips som vi tar med oss när vi nu ansöker om ett nytt projekt där vi vill testa en digital metod i skarpt läge, säger Marcus Olsson.

Förstudien har finansierats av Längmanska Företagarfonden, Sparbanken Nord och Europeiska Regionala Utvecklingsfonden.