Anneliolovsson Heart Of Lapland

Anneli Olovsson blir ny verksamhetsledare på Heart of Lapland. Foto: Mikael Sundkvist

Anneli Olovsson leder Heart of Lapland

Luleå Anneli Olovsson blir ny verksamhetsledare för destinationsbolaget Heart of Lapland.

Hon kommer närmast från Helikopter Brand Design där hon varit kontorschef och senior projektledare. Hon har tidigare arbetat på digitala byrån More och på Kompetenslaget.

- Vi är väldigt glada att vi kunnat knyta till oss Anneli Olovsson som verksamhetsledare. Med Annelis bakgrund och erfarenheter får destinationen en verksamhetsledare som kommer in och ser på näringen med lite nya ögon, det kommer bli till stor nytta för besöksnäringen i Heart of Lapland, säger styrelseordförande Kent Ögren.

Johan Sjökvist har en tid varit verksamhetsledare på konsultbasis och avslutar sitt uppdrag när Anneli Olovsson tillträder den 6 maj.

- Besöksnäringen har haft en stark och stabil utveckling de senaste åren och tillhör de näringar som växer mest i Sverige. Jag ser fram emot att få vara en del av denna positiva utveckling och hoppas kunna främja besöksnäringen ytterligare. Östra Norrbotten och Tornedalen är en unik region och det finns så många möjligheter här, både på en nationell och internationell marknad, säger Anneli Olovsson.

Destinationsbolaget Heart of Lapland verkar för att utveckla och marknadsföra besöksnäringen i Haparanda, Kalix, Pajala, Överkalix och Övertorneå.