Arctic Chain Hackathon

Arrangörerna Malin Winsa och Nils Lindh hoppas på ett roligt evenemang med skön stämning och flödande fantasi. Foto: KOMM/Bodens kommun

Arctic Chain Hackathon i Boden

Boden I maj arrangerar Boden Business Park programmeringstävlingen Arctic Chain Hackathon där vinnarna kan få totalt 70.000 kronor.

– Det här är en chans för talanger att visa upp sina färdigheter men också för oss att få fram nya affärsidéer, säger Malin Winsa, Boden Business Park. 

Det går ut på att lösa en given programmeringsuppgift inom blockchain på 48 timmar och tävla om ett förstapris på 50.000 kronor. Man kan antingen tävla i lag eller ensam och både studenter och erfarna programmerare är välkomna att anmäla sig. Den näst bästa lösningen vinner 20.000 kronor. 

Temat för tävlingen är Demokrati 4.0 och för uppdraget står iGrant.io. De har tagit fram en lösning som gör det möjligt för olika organisationer att utbyta persondata mellan sig – på ett sätt där individen själv har makt över sina egna uppgifter. Caset som hackathondeltagarna ska förhålla sig till är hur man kan förenkla hanteringen av samtycken och utbyte av persondata mellan individen och den offentliga sektorn. 

Parallellt med programmeringstävlingen går en tävling om bästa affärsidé inom blockchain. Här får de tävlande pitcha sin affärsidé för en jury bestående av experter och riskkapitalister som kan ta idén vidare. Under dagarna anordnas middagar och luncher där det finns tillfälle att träffa nyttiga kontakter i branschen.

– Vårt långsiktiga mål är skapa en utvecklingshubb för blockkedjelösningar här och då känns ett hackaton helt rätt. Det är en del i utvecklingen av ett ekosystem kring vår datacentersatsning, säger Nils Lindh, Boden Business Park. 

Arctic Chain Hackathon äger rum 7-9 maj på Boden Business Park i Sävast. Den 9 maj genomförs konferensen Blockchain North på Boden Business Park.

Annons