Gefa System

Kristofer Gramner och Ulf Karlsson, Gefa System i Gällivare.

Gefa bidrar till industrins hållbarhet

Gällivare Gefa System i Gällivare märker på efterfrågan av företagets produkter att industrin arbetar allt mer med att minska växtgasutsläppen.  

- Efterfrågan på våra produkter har ökat markant de senaste åren. Många av de industriföretag som kontaktar oss idag vill minska energiförbrukningen och sina utsläpp för att kunna möta klimatmålen, säger Ulf Karlsson, vd.

Gefa erbjuder automationssystem för styrning av VA-anläggningar, behovsstyrd ventilation för underjords gruvor och brännare för olika typer av industrier. Ventilationssystemen minskar i sin tur elförbrukningen och gör att luften inne i gruvan blir renare. 

Sverige ligger långt framme, men efterfrågan ökar också i resten av världen. Gefa System har exporterat både brännare och ventilationsstyrning till flera länder med höjda krav på miljö det senaste året. 

- Våra brännare går lika bra att använda med biooljor, något som är avgörande. De har dessutom högre förbränning tack vare högtryckstekniken, vilket gör utsläppen mindre. Det känns kul att vi kan vara med och hjälpa företag nå klimatmålen, både i Sverige och utomlands, säger Ulf Karlsson.
Annons