Wibax Och Hellströms

Hellströms bygger åt Wibax

Piteå Hellströms Bygg får uppdraget när Wibax ska bygga ut sina lokaler med 1.300 kvadratmeter.

-Vi är mycket nöjda över den här lösningen som innebär ett samarbete mellan två starka och familjeägda Pite-företag. När allt är klart kommer vi att ha lokaler anpassade efter både dagens och morgondagens behov, säger Jonas Wiklund, vd på Wibax.

Wibax har vuxit mycket de senaste åren och nådde fjol en omsättning på en miljard kronor. Följden har blivit att man ökat personalen och nu är man trångbodda i lokalerna i Piteå.

Lokalerna kommer att byggas i två våningar ovanpå de befintliga produktionslokalerna i anslutning till det nuvarande kontoret. Utbyggnaden ger plats åt ett nytt labb och kontrollrum, 36 kontorsrum, nytt fikarum och ett personalgym.

-Det här är en stor och viktig order för oss och kunden har högt ställda krav på kvalitet. Vi hoppas förstås på att det här är inledningen på ett långvarigt samarbete med Wibax, säger Samuel Hellström, vd för Hellströms Bygg.

Hellströms Bygg kommer att påbörja byggnadsarbetet inom kort och byggtiden beräknas till ett år. Kostnaden blir totalt ca 40 miljoner kronor.

Annons