Helena Karlberg

Helena Karlberg, vd för Piteå Science Park och ledamot i styrelsen för Innovationsledarna.

Piteå Science Park blir nordlig hub

Piteå Piteå Science Park blir nordlig hub för Innovationsledarna. Vd Helena Karlberg tar också plats i Innovationsledarnas styrelse.

Innovationsledarna är en ideell förening som driver frågor som är gemensamma för innovationsledare inom alla typer av företag och organisationer. Här finns bland annat Ikea, H&M, Telia och Ericsson representerade.

- Piteå Science Park har som mål att bli ledande i Sverige på innovationsledning och detta är ett första steg i den riktningen. Det är viktigt att synliggöra att Piteå och Norrbotten ligger i framkant inom innovation, säger Helena Karlberg, vd för Piteå Science Park.

Som första land i världen har Innovationsledarna i samarbete med statliga Rise tagit fram en certifiering av innovationsledare. Syftet med certifieringen är att professionalisera yrket. Under våren ska flera av Piteå Science Parks anställda certifiera sig.

- Certifieringen lyfter innovationsledarrollen vilken är en mycket viktig yrkesgrupp för att åstadkomma den nödvändiga transformationen och utvecklingen i organisationer för framtiden, säger Helena Karlberg.

Det var vid Innovationsledarnas årsstämma i Stockholm som Piteå Science Park utsågs till nordlig hub och Helena Karlberg valdes in i Innovationsledarnas styrelse. Helena Karlberg är sedan tidigare med i styrelsen för Svids Intressentförening och styrelsen för Sisp, Swedish Incubators and Science Parks.

Annons