Arctic Infra bygger Aldermyrbergets vindkraftspark

Luleå Nybildade Luleåföretaget Arctic Infra tecknar avtal med WPD Construction Sverige AB för att bygga Aldermyrbergets vindkraftspark utanför Jörn i Västerbotten. Ordervärdet är cirka 100 miljoner kronor.

Kontraktet omfattar anläggning av all infrastruktur kring vindkraftsparken, som inkluderar nybyggnation av vägar, upprustning av befintliga vägar, byggnation av kranplatser, sprängarbeten och krossning av ballastmaterial för vägar och kabelschakter.

- Det här är ett betydande kontrakt för Arctic Infra såväl som för samhället vi verkar i. De 17 planerade vindkraftverken av modellen Vestas V150 ger en årsproduktion på cirka 270 gigawattimmar vilket kan försörja cirka 54.000 villor med hushållsel. Vi är glada över att få bidra till utvecklingen av förnybar energi genom att lägga grunden för vindkraftsparken, säger Mikael Johansson, vd på Arctic Infra.

Arctic Infra har också fått WPD:s uppdrag att elektrifiera nätet för de totalt 17 vindkraftverken. Det arbetet görs i samarbete med Lapplands Elnät som fungerar som underleverantör i entreprenaden.