Geektown nominerad till German Design Award

Luleå
Geektown kommunikationsbyrå har blivit nominerad till det internationella priset German Design Award, för sitt arbete med kooperativet Sömnadskollektivets grafiska identitet.

German Design Award delas ut av the German Design Council till särskilt framstående designprestationer inom olika kategorier och är ett internationellt tungt pris. De tävlande bidragen väljs ut och nomineras av the German Design Council bland tidigare prisbelönad design. Det var genom Geektowns vinst av Svenska Designpriset hösten 2018 som the German Design Council fick upp ögonen för byrån och skickade ut nomineringen.

- Det känns stort och oerhört hedrande att bli utvalda till en så stor designtävling med tävlande från hela världen. Att se vårt bidrag bland de andra prisbelönta bidragen gör att vi känner oss både stolta och superglada, säger Frida Larsson, delägare och art director på Geektown kommunikationsbyrå i Luleå.

Geektown har nominerats i kategorin Excellent Communications Design, Corporate Identity, för arbetet de gjort med det kooperativa skrädderiet Sömnadskollektivets grafiska identitet. Resultatet kan ses i matbutiker där Sömnadskollektivet säljer sina återbrukade frukt- och gröntpåsar.

Den internationella expertjuryn består av 39 designkunniga personer som delar ut priserna i Frankfurt den 7 februari 2020.