Färre utställare och besökare på Stora Nolia

Umeå Stora Nolia i Umeå avslutades under söndagen med ett filmevent. Och viss besvikelse som ska leda till utvecklingsrbete. Årets Stora Nolia lockade inte lika många utställare och besökare som tidigare. 

Under avslutningsdagen hade Stora Nolia ett nytt inslag: ett filmevent för barn som fick lyssna på livemusik och delta i frågesport om kända barnfilmer.

När mässan stängde kunde arrangören konstatera att det inte kommit lika många utställare och besökare som på tidigare mässor. Det slutliga besöksantalet blir inte klart förrän under måndagen.

– Vi har många utställare som säger sig haft en okej eller bra mässa. Vi lockar inte så många besökare som vi skulle vilja. Samtidigt är vi fortfarande en gigant som en av Skandinaviens största besöksmässor, säger Jonas Dahlberg, vd på Nolia AB.

Nu ska man inleda ett stort utvecklingsarbete kring mässan.

– Nolia har otroliga medarbetare som jobbar hårt för att leverera en bra mässupplevelse, något som uppskattas av många utställare. Samtidigt går det inte att sticka under stol med att vi gärna hade haft fler utställare och fler besökare på plats på årets mässa. Vad det beror på får vi analysera och den har redan börjat med intervjuer av utställarna. Detta är ett led i ett stort utvecklingsarbete kring mässan, säger Jonas Dahlberg.