Framtidsbyrån Älska bygger globalt nätverk

Piteå Framtidsbyrån Älska i Piteå satsar på att bygga en nätverksbyrå som knyter till sig frilansare från andra länder.

Framtidsbyrån Älska är en kommunikationsbyrå som grundades i februari 2019 av Kicki Fagerlund och Daniel Gustafsson.

De flesta av byråns kunder är företag från andra länder, som Australien, Kanada, Frankrike, Danmark och USA. De flesta som anlitar Framtidsbyrån Älska är startups som behöver hjälp att bygga upp sitt varumärke och skapa  tydlig kommunikation runt sina produkter och tjänster. Strategiarbetet leder ofta till produktion av marknadsföringsmaterial, webb och innehåll för sociala medier.

- Ofta är startups alldeles för fokuserade på tekniska detaljer och har ett språk som slutkunden inte förstår. Det är där vi kommer in i bilden, säger Kicki Fagerlund, vd.

Under uppstarten har grundarna löst de flesta uppdrag själva, med hjälp av lokala och internationella frilansare. Nu när kundstocken börjat växa satsar byrån på att bygga en så kallad nätverksbyrå, som knyter till sig frilansare i andra länder.

Först ut att ansluta sig är designern Boryana Dyankova från Bulgarien och webbutvecklaren Glen Nepomuceno från Filippinerna. Fler frilansare kommer ansluta under januari 2020.

- Vår dröm är att vara “digitala nomader” som jobbar på Bali, men det är rätt lugnt och skönt i Piteå för familjen. Så vi låtsas vara digitala nomader på hemmaplan istället, säger Daniel Gustafsson.

Utöver de internationella kunderna finns några lokala småföretagare. Man har också ett än så länge hemligt uppdrag för ett av Sveriges mest kända varumärken.