Konsultia etablerar sig i Luleå

Luleå Bemanningsföretaget Konsultia etablerar sig i Luleå efter årsskiftet. Under första året ska man rekrytera 50 nya medarbetare.

Konsultia har kontor från Borlänge i söder till Piteå i norr. Nu vill man öka närvaron i Norrbotten för att bli Norrlands ledande bemanningsföretag inom sin nisch som är bemanning och rekrytering till industri- och logistikföretag i Norrland.

– Norrbotten är en intressant marknad och Luleå som stad har en spännande utvecklingskurva. Vi ser fram emot att få vara en del av den genom att stötta industrierna i bemanningsarbetet. Med en tydligare närvaro kan vi öka servicenivån och kvaliteten i våra tjänster, säger Jimmy Rönnblom, vd för Konsultia.

Via sitt kontor i Piteå är man partner med Lindbäcks Bygg.

- Vi har ett partnerskap rörande rekrytering och bemanning av produktionen, säger Freja Bröste, konsultchef och med i uppstarten i Luleå för Konsultia.

– Genom att ha kontor i två städer som ligger så nära varandra kan vi exempelvis matcha pendlare till jobb i både Luleå och Piteå med omnejd, säger Mikael Lindblad, regionsäljare och med i uppstarten i Luleå för Konsultia.

2019 blev Konsultia utsett till Gasell-företag av Dagens Industri för andra året i rad. Bolaget omsätter cirka 130 miljoner kronor och har cirka 400 medarbetare.