Bärmesen

Nåiden tar över efter Selbergs

Luleå Nåiden Bygg tar över bygget i projektet Bärmesen på Kronan. Selbergs Entreprenad i Luleå AB kommer att avvecklas och personalen sägas upp.

Byggmästare för Bärmesen är Heimstaden och bygget har utförts av Selbergs Entreprenad i Luleå AB sedan i maj.

- Verksamheten i Luleå har dragits med lönsamhetsproblem under några år och det här blir den bästa lösningen för både Heimstaden och oss, säger Ulrik Wållberg, tillförordnad vd på Selbergs Entreprenad i Luleå AB.

Selbergs Entreprenad i Luleå kommer att avvecklas.

- Vi slutför övriga projekt som är pågående i Luleå som beräknat.  Vi har gjort flera satsningar för att rekrytera en lokal ledning och att förstärka Selbergs Entreprenad i Luleå AB, men tyvärr har det inte gett önskat resultat. Selbergs Entreprenad i Luleå AB kommer att avvecklas och samtliga anställda varslas om uppsägning, säger Ulrik Wållberg.

-Det kommer i vissa fall att finnas möjlighet till anställning på Nåiden Bygg. Vi har fullt upp med övriga löpande projekt och hoppas förstås att det på sikt ska kunna leda till nyanställningar totalt sett, säger Per Utterström, arbetschef och delägare på Nåiden Bygg.

Selbergs Entreprenad i Umeå AB påverkas inte av det som händer i Luleå.

Alla detaljer i överenskommelsen mellan Nåiden Bygg och Selbergs Entreprenad om Kronanprojektet är ännu inte på plats. Övertagandet sker redan vid årsskiftet. Enligt planerna ska bygget vara klart för inflyttning i mars 2021.

Annons