Simon Wanler

Simon Wanler, grundare av Bastard Burgers. Foto: Anna Holmberg

Norskt riskkapital storägare i Bastard Burgers

Luleå Det norska riskkapitalbolaget Equip köper cirka 60 procent av den Luleåbaserade hamburgerkedjan Bastard Burgers, skriver nyhetssajten Breakit.

Resten av aktierna behåller grundarna med Simon Wanler i spetsen. Köpesumman är inte känd, men enligt Breakit värderas hela Bastard Burgers till nästan 500 miljoner kronor i transaktionen.

- Vi gör inte detta för att casha in utan för att få resurser att expandera internationellt. En av våra drömmar är att öppna restaurang i New York. Med tillskottet vi får med denna affär så har vi nu en enorm kraft både finansiellt och kunskapsmässigt för att kunna fortsätta vår resa och vår expansion ut i världen, säger Simon Wanler till Breakit.

Enligt Breakits källor var det ett tiotal riskkapitalbolag och andra investerare som visade seriöst intresse för Bastard Burgers. Equip köpte i höstas in sig i en annan svensk restaurangkedja, Holy Greens.

Sverre Flåskjer, en av Equips partners har tidigare varit med och investerat i Espresso House, som gjorde en liknande geografisk expansion som Bastard Burgers står inför.

- Den erfarenhet som finns inom Equip var viktig för vårt val att ta in dem som storägare. Vår resa med Bastard Burgers har bara börjat och tillsammans ska vi göra det här riktigt stort, säger Simon Wanler till Bastard Burgers.

Bastard Burgers har i dag 30 restauranger runt om i Sverige.

Annons