Oh My köper Helikopter

Piteå Oh My förvärvar Piteå-företaget Helikopter Brand Design.

- Jag började min karriär på Helikopter en gång i tiden, så detta känns som en häftig cirkelslutning, säger Oh My:s medgrundare Niclas Wikström.

Fullservicebyrån Oh My grundades 2011 och har växt kraftigt de senaste åren och blivit Gasell-företag i Dagens Industri fyra år i rad. Man har öppnat kontor i Oslo och startat systerbyråerna Trickle och The Domain Was Taken.  

Oh My har arbetat med stora kunder i norra Sverige inom besöksnäringen, offentlig sektor och byggindustrin. Med förvärvet av den Piteågrundade strategiska designbyrån Helikopter Brand Design får man en ännu starkare ställning i norra Sverige.

– Tillsammans med Oh My blir vi en helhetsleverantör av kommunikation, vilket kommer att betyda mycket för oss och för våra kunder. För mig personligen blir det grymt kul att helt kunna fokusera på kunderna igen. Det var ju just viljan att utveckla kunder som gjorde att jag gav mig in i den här branschen från början, säger Helikopters vd Mats Långström som nu tar rollen som strateg och kundansvarig på Oh My.

Oh My omsatte tillsammans med dotterbolagen drygt 80 miljoner förra året. 2019 väntas den siffran passera 100 miljoner.

Oh My, som grundades i Piteå, ingår i Real Agency Group som består av Spoon-gruppen (Spoon Sthlm, Göteborg, Malmö, Helsingfors, Oslo, London, Spoon Martech och Spoon Inhouse), Oh My-gruppen (Oh My Sthlm, Oh My Piteå, Oh My Halmstad, Oh My Oslo, Trickle, The Domain Was Taken) samt KIT.