Renoveringen av Pite havsbad rullar vidare

Piteå Nu har 28 så kallade minisviter på Pite havsbad renoverats och kallas nu för Superior Room. Till sommaren 2020 ska resten av konferenshotellet vara renoverat.

- Dessa hotellrum har inte renoverats sedan år 2000 när konferenshotellet byggdes, så det var verkligen på tiden och det är en storsatsning från vår sida, säger Kristofer Lundström, vd för Pite havsbad.

Fram tills nu har Pite havsbad investerat cirka 4 miljoner kronor i renoveringen av anläggningens högsta hotell. Resterande upprustning beräknas kosta 16 miljoner kronor. Nästa steg är att renovera våning för våning. Det är sex våningar som återstår. Pite Havsbads bungalows kommer också att rustas upp.

– Bara renoveringen av bungalows innebär en investering på cirka 24 miljoner kronor. Hittills har vi investerat cirka 100 miljoner i bland annat en ny foajé, restaurang Trapper, Beyond Burgers, glashotellet, SCA-värme, vårt SPA och Äventyrsbadet. Det är stora förändringar på gång och vi är spända på att stora delar av Pite Havsbad får ett rejält ansiktslyft, säger Kristofer Lundström.