Thorengruppen Kiruna

Thorengruppen köper två skolor i Kiruna

Thorengruppen köper två skolor i Kiruna

Kiruna Thorengruppen köper Uterummet i Kiruna AB och Vargen i Kiruna AB. Därmed tar man över Vita viddernas barnskola och Friluftsskolan Vargen.

– Vi är glada och stolta över att få möjlighet att få jobba vidare med två fantastiska skolor och tillsammans addera varandra kompetenser och erfarenheter för att ytterligare stärka skolornas redan goda kvalitet, säger Victoria Svensson, verksamhetschef på Thoren Framtid.

Samarbetet mellan skolorna förstärks då båda blir en del av Thoren Framtid, som är grundskoledelen inom Thorengruppen. Ett nytt gemensamt namn för de båda skolorna blir Thoren Framtid Kiruna. Vita Vidderna och Vargen kvarstår som enheter inom Thoren Framtid Kiruna. 

– Jag har varit delägare och rektor i 18 år. Vi har byggt en skola med hög kvalitet som vi alla medarbetare på skolan är stolta över. Samtidigt känner jag nu att det ska bli skönt att lämna huvudmannaskapet för att helt kunna fokusera på skolutveckling. Att få bli en del av Thoren Framtid gör att våra medarbetare blir en del av något större och får en chans att utvecklas i sina yrkesroller vilket gör att jag är övertygad om att det kommer vara rätt, säger Tomas Kyrö, rektor på Vita vidderna.

Annons