Bemanningsföretaget Utia byter inriktning

Luleå Utia började som ett renodlat bemanningsföretag, men i dag har grundarna sikte på en helt annan marknad. Inom en snar framtid kommer de att avveckla bemanningsdelen för att satsa på mjukvara med fokus på rekrytering och jobb.

Utia är en jobb- och gigplattform som matchar företag och arbetssökanden genom ett webbaserat rekryteringsverktyg och en mobilapp. När Erik Malmelöv, 19, och Alexander Erkstam, 20, startade bolaget 2018 var tanken att underlätta för unga människor att hitta jobb på ett mer personligt sätt genom videoansökningar.

- Det är mycket som händer på arbetsmarknaden och vi vill vara en del av utvecklingen. Jag tror att min generation kommer att förändra hela branschen, säger Erik Malmelöv.

I dag har Utia kontor i Luleå och Uppsala, men de vill växa både i Sverige och utomlands. Just nu arbetar de med att avveckla bemanningsdelen för att satsa på mjukvara med fokus på rekrytering och jobb.

- Det är samma nisch. Vi vill fortfarande hjälpa människor ut i arbete. Genom vår app kan användarna hitta tusentals jobb och söka dem genom ett knapptryck och en video, säger Erik Malmelöv.

Han berättar att arbetat med appen pågår för fullt och att de snart kommer att vara i behov av att anställa. Det handlar bland annat om utvecklare.

- Vi erbjuder jobbmatchning på ett lite coolare sätt. Vårt mål är att 15.000 personer ska få jobb via vår app under 2020, säger Erik Malmelöv.