Klaus Wiegel

Klaus Wiegel, med förflutet på LKAB och GPV.

Klaus Wiegel forskningschef på Midsummer

Luleå Klaus Wiegel blir ny forskningschef på solenergiföretaget Midsummer.

Klaus Wiegel kommer närmast från tjänsten som forskningsingenjör och produktionschef på LKAB. Har har tidigare varit forsknings- och produktionschef för solenergiföretaget Gällivare Photo Voltaic (GPV). GPV kallades en gång i tiden Skandinaviens äldsta tillverkare av solcellspaneler. Efter finanskrisen 2009 gick företaget i konkurs.

Nu blir Klaus Wiegel chef för Midsummers forskningsavdelning Modul-R&D, där han ska ansvara för utvecklingen av nästa generations flexibla solcellsmoduler.

- Som ny chef för Modul-R&D kommer Klaus att med sin långa erfarenhet från både forskning och produktion av solcellsmoduler att vara ett bra tillskott, nu när vi ämnar växla upp vår produktionstakt ytterligare för att möta den ökade efterfrågan på våra produkter, säger Sven Lindström, vd för Midsummer AB.

Midsummer är en ledande utvecklare och leverantör av lösningar inom solenergi för produktion och installation av tunnfilmssolceller. Företagets DUO-system är ett av de mest spridda tillverkningsverktygen för flexibla CIGS-solceller i världen. 

- Det ska bli oerhört spännande att få börja arbeta på Midsummer. Det jag ser fram emot mest är att inte bara prata om hållbarhet utan att faktiskt få möjligheten att arbeta för en bra och hållbar framtid på ett mycket konkret sätt och med en fascinerande teknologi, säger Klaus Wiegel.

Midsummer har huvudkontor i Järfälla utanför Stockholm.

Annons