Kompetenslaget

Agneta Björnström och Monica Johansson, Kompetenslaget i Kiruna.

Kompetenslaget satsar i Kiruna

Kiruna Kompetenslaget startar ett dotterbolag i Kiruna, med de nya delägarna Monica Johansson och Agneta Björnström.

– Vi brinner för utbildning och utveckling och hade pratat om att vi skulle vilja starta något i branschen och så pratade vi med Peter Strand som var på väg att etablera ett kontor i Kiruna. Då blev det enkelt och vi slog till, säger Monica Johansson.

Monica Johansson har lång chefserfarenhet, hon kommer närmast från Radiotjänst. Agneta Björnström är sjuksköterska, har arbetat som ambulanssjuksköterska och utbildare för nya undersköterskor.

– Vi står inför stora kompetensbehov och det blir svårare och svårare för organisationerna i Malmfälten att rekrytera rätt resurser. Vårt företag kommer att stärka Kiruna genom att det finns en möjlighet att lyfta kompetensen som man inte känner till, säger Agneta Björnström.

- Satsningen i Kiruna/Malmfälten är ett viktigt steg i Kompetenslagets resa för att bli rikstäckande. Vår tanke är att vara en lokal HR-partner runt om i hela Sverige, säger Peter Strand, vd och ägare av Kompetenslaget Norr AB.

Kompetenslaget Norr AB, grundat och med huvudkontor i Piteå, har också kontor i Boden och Umeå, och nu också i Kiruna. Företaget arbetar med utbildningar inom ledarskap, arbetsmiljö, affärsmannaskap, kommunikation, ekonomi, kvalité, juridik och IT.

Företaget omsätter 24 miljoner kronor och har 20 anställda.

Annons