The Fit tas in i Sting

Kalix Lisa Lindvall och hennes företag The Fit har antagits till acceleratorn Sting i Stockholm.

Bland 400 sökande var det 15 företag som kom med i den hnär omgången, The Fit var ett av dem.

- Den tekniska eliten är med där, säger Lisa Lindvall.

I acceleratorn Sting får företag med en affärsidé och produkt hjälp med lansering och expansion på marknaden.

Om några veckor lanseras appen med kroppsscannern på den svenska marknaden, både mot konsumentmarknaden och mot modeföretag.

- Det ska bli kul att visa upp vad vi jobbat med. Vi har väldigt höga mål, vi ska bli globalt marknadsledande i vårt segment, säger Lisa Lindvall.

I höst ska det vara klart för en expansion utomlands.

- USA är den marknad vi framför allt vill expandera på. Där är e-handel och 3D-scanning stort, säger Lisa Lindvall.

Hon har nyligen tagit in Orlando Goncalves som delägare och teknisk medgrundare. De två är de enda anställda, kompletterade med tre konsultteam inom olika tekniska fält. Nu planerar företaget att rekrytera två medarbetare.

The Fit grundades i Kalix för två och ett halvt år sedan. Företaget har utvecklat en digital kroppsskanner som används med vanlig smartphone och som underlättar för konsumenten att välja rätt storlek på kläder man beställer på nätet. Samtidigt kan klädbranschens dyra returer minskas.  

Lisa Lindvall har redan vunnit flera utmärkelser. I april är hon inbjuden till Prins Daniels Entreprenörsdag på IVA, Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin, dit de främsta unga entreprenörerna från hela Sverige bjuds in.

The Fit är med i Arctic Business Incubator i Luleå och nu också i Stings accelerator i Stockholm. Sting ägs av Stiftelsen Electrum. Bakom stiftelsen står både privata och offentliga aktörer: Stockholms stad, KTH, Ericsson, ABB, forskningsinstituten i Kista samt Kista Science City Företagsgrupp och Kista Science City Fastighetsägare.