YIT i Gällivare

Mattias Sundqvist, arbetschef YIT och kommunalrådet Jeanette Wäppling. Foto: Michael Renström

YIT bygger Gällivares friidrottsarena

Gällivare YIT Sverige AB har fått i uppdrag av Gällivare kommun att bygga kommunens nya friidrotts- och idrottshall. I samband med det öppnar YIT kontor i Gällivare.

YIT har fått en totalentreprenad för projektering och nybyggnation, en order värd cirka 130 miljoner kronor. I byggnationen ingår även mark- och grundläggningsarbete, och inrednings- och installationsarbete.

- Vi ser fram emot att påbörja det nya samarbetet med Gällivare kommun och hoppas att vi i framtiden hittar fler samarbetsformer. Därför är vårt nästa steg i den lokala satsningen att etablera ett YIT-kontor i Gällivare, säger Mattias Sandlund, regionchef för infrastrukturverksamheten i YIT region norr.

Arbetet startar under våren och arenan ska vara klar under sommaren 2020.

- Det blir en friidrottshall i Junior-SM-klass för elva olika grenar dimensionerat för 585 personer och en idrottshall som ersätter Hedskolans gamla gymnastiksal. Inom arenan byggs även en spegelsal samt ytor för artistisk gymnastik och styrka/rörlighet. Det kommer även att byggas en skumgrop för hoppträning - bra träning för Gällivares freeskii-åkare under barmarkssäsong, säger Bo-Göran Bäckfors, projektchef på samhällsbyggnadsförvaltningen i Gällivare kommun.

YIT är Finlands största byggbolag med 10.000 anställda och verksamhet i Finland, Ryssland, Sverige, Norge, Danmark, Estland, Lettland, Litauen, Tjeckien, Slovakien och Polen.

Annons