Mattias Bergqvist

Mattias Bergqvist, affärsutvecklare vid Boden Business Park. Foto: KOMM/Bodens kommun

E-handelsutbildning startar i Boden

Boden Changemaker Educations startar en yrkeshögskoleutbildning för webbutvecklare i Boden.

– Utbildningen har gett ett lyckat resultat när vi genomfört den i Stockholm, och det är inte bara i Stockholm den behövs. Det finns ett nationellt och internationellt behov, och det här gör också att vår bas och närvaro i Boden stärks, säger Per Myrén, utvecklingschef vid Changemaker Educations.

Changemaker Educations driver sedan tidigare utbildningen Indiepelutvecklare på Boden Business Park tillsammans med Sunderby Folkhögskola.

Webbutvecklare E-handel är en tvåårig yrkeshögskoleutbildning som ska genomföras på Boden Business Park. 

– Det är otroligt roligt. Nu kan vi få fortsätta vårt branschbyggande och bli ännu fler studenter. Vi får inflödet av talang och kan fortsätta bygga någonting riktigt intressant här uppe, säger Mattias Bergqvist, affärsutvecklare vid Boden Business Park.

– Webbutveckling inom e-handel är ett område som kommer ha väldigt stor  betydelse framöver. Det är den nya generationens handel och kan också  vara ett bra tillskott för våra lokala aktörer. Det är svårt att driva  butik på mindre orter och nu när vi får hit studenter som jobbar med webbutveckling och e-handel så tror jag att de kan hjälpa vårt lokala näringsliv inom just handel att ta klivet ut på världsmarknaden, säger Mattias Bergqvist.

Utbildningen startar hösten 2019.

Annons