First Camp och Nordic Camping går ihop

Luleå First Camp, som bland annat driver Arcus-campingen i Luleå, slås samman med Nordic Camping och bildar en stor campingkoncern.

Den nya stora, nordiska campingkedjan som bildas när de två marknadsledarna slås ihop, får 700 anställda vid 40 anläggningar i Sverige och Danmark.

Bakgrunden till sammangåendet är branschens behov av stora investeringar, digitalisering och utveckling av nya affärsmodeller.

– Campingbranschen är idag fragmenterad och cirka 95 procent av den svenska marknaden består fortfarande av fristående aktörer. Nu går branschen mot mer konsolidering för att möjliggöra investeringar som skapar ännu bättre upplevelser för gästerna. Denna affär är helt rätt för båda företag, dess medarbetare och gäster, säger Nordic Camping & Resorts vd Johan Söör.

Affären väntas slutföras i februari 2019. Tills vidare fortsätter de båda varumärkena att verka som vanligt. Nordic Camping & Resort och First Camp blir dotterbolag till en nybildad campingkoncern. Johan Söör tillträder som vd för koncernen och behåller även rollen som vd för Nordic Camping & Resort. Unni Åström fortsätter som vd för First Camp.

– Campingbranschens uppåtgående kurvor vittnar om en enastående affärspotential. Vi skapar arbetstillfällen, ger stora exportintäkter och är en motor för den svenska besöksnäringen. Därför kliver huvudägaren Norvestor in med en satsning för flera hundra miljonersäger Unni Åström, vd för First Camp.