Moa Öst

Moa Öst arbetar vid Nordmark & Nordmarks nya kontor i Skellefteå. Foto: Paulina Holmgren

Nordmark & Nordmark etablerar sig i Skellefteå

Luleå Nordmark & Nordmark arkitekter AB i Luleå expanderar och öppnar ett kontor i Skellefteå.

Ansvarig vid kontoret är arkitekten Moa Öst. Hon har varit inblandad i flera kända byggnader i Skellefteå under sin tid på Tyréns och Consultec, till exempel Brygg CC, Skellefteå Bryggeri och Skellefteå Industrihus.

- Det känns jätteroligt att ha Moa med i vårt team, hon är helt rätt rekrytering för oss, en erfaren och skicklig arkitekt med erfarenhet från många olika typer av projekt, säger Josefina Nordmark, vd. 

Nordmark & Nordmark arbetar nu med kvarteret Frigg i centrala Skellefteå, där Lindbäcks är byggherre för 148 lägenheter, däribland ett trygghetsboende. Nordmark & Nordmark har även planer på ett projekt i egen regi genom bolaget Eljest där man vill skapa radhus som är prisvärda och innebär hållbart boende.

- Nordmark & Nordmark är ett arkitektkontor med många spännande och modiga idéer vilket kändes lockande för mig, till exempel att kontoret driver projekt i egen regi. Att Nordmark & Nordmarks högt ställda arkitektoniska ambitioner går hand i hand med hållbarhetsfrågor och miljö känns också helt rätt för mig, säger Moa Öst.