LSCA vill starta kreativt kollektiv för hållbarhet

Piteå Nybildade LSCA vill verka för hållbar utveckling och planerar att starta ett kreativt kollektiv med plats för mellan åtta och tio företag.

LSCA står för Lucky Star Creative Agency och är nyligen grundat av Kicki Fagerlund, digital strateg, och Danne Gustafsson, innovationsledare.

- Vi lever in en tid då alla behöver dra sitt strå till stacken och börja göra istället för att bara prata om hållbar utveckling. Just detta brinner vi på LSCA för och genom att utgå från FN:s globala mål har vi en grym bas att stå på för att dels göra gott själva och även hjälpa andra med detta. Vi tänker helt enkelt göra det vi kan för att bidra till en rättvis och schysst värld som inkluderar alla, säger Kicki Fagerlund.

Företagets affärsidé är att med utgångspunkt i FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling (Agenda 2030) skapa konkret affärsnytta och samhällsförändring för företag och aktörer inom offentlig sektor.

LSCA vill hjälpa företag och organisationer att hitta sätt att bidra till de globala målen utifrån sina unika förutsättningar. Det ska man göra dels genom att hålla workshops och föreläsningar, men också genom att ta fram egna samhällsnyttiga digitala produkter och tjänster.  

Man planerar att skapa ett kreativt kollektiv för företag inom digital kommunikation, programmering, digital strategi, design,  innovationsutveckling och affärsutveckling. För det hyr man en kontorslokal på Kyrkbrogatan i Piteå. 

- LSCA presenterade en intressant idé som ligger rätt i tiden så det kändes kul att kunna erbjuda en lämplig lokal för deras planer. Vi hälsar dem välkomna och all lycka med deras koncept, säger fastighetsägaren Charlotta Wallstén.