Glorius Games

Vineeth Yogidas Sethu, omgiven av studenter vid spelutbildningen i Boden. Foto: Boden Business Park

Glorious Games etablerar sig i Boden

Boden Ännu ett spelbolag etablerar sig i Boden. Nu är det Stockholmsföretaget Glorious Games som vill etablera en spelstudio i Boden Business Park.

Glorious Games Group AB är det tredje spelbolaget som etablerar sig i Boden. I höstas kom Wanderword och House of How. Det är spelutbildningen som bedrivs i Boden Business Park som är förutsättningen för etableringarna.

– Jag är väldigt glad att vi på kort tid fått tre nya spelstudios på plats. Alla tre utvecklar spel mot olika marknader och plattformar och kompletterar därför varandra mycket bra, säger Mattias Bergqvist på Boden Business Park.

Under måndagen var Vineeth Yogidas Sethu, exekutiv producent på Glorious Games, på besök i Sävast för att introducera de sex studenter som ska göra praktik på bolaget. Under praktiken kommer studenterna att hjälpa företaget bredda sin spelportfölj och skapa två enkla mobilspel, så kallade hyper casual games, som är tänkt att locka kvinnliga spelare.  

– Praktikprogrammet innebär både föreläsningar och praktiska uppgifter som kommer att lära studenterna alla aspekter av mobilspelsutveckling. I slutändan är vår ambition att anställa studenterna och skapa en spelstudio i Boden, säger Vineeth Yoidas Sethu.

Glorious Games vision är att skapa tidlösa underhållningsupplevelser för kvinnor i alla åldrar, en målgrupp som ofta glöms bort av industrin. Bolagets flaggskepp Stardoll huserar världens största modecommunity.

Spelbolagens etableringar innebär att samtliga 24 studenter i första årskursen på spelutbildningen kan få praktik i Boden under våren.

Annons