Randstad bemannar nya gruvtruckar i Aitik

Rekryteringskonsulterna Daniel Kalén och Christer Sjögren med platschef Carina Fors på Randstad.

Randstad blir partner till Hesselberg om gruvtruckar i Aitik

Gällivare Hesselberg Maskin ska leverera nio stora gruvtruckar till Boliden och etablerar sig i Aitik. Man samarbetar med rekryteringsföretaget Randstad för att hitta rätt kompetens till satsningen.

Tillsammans med Komatsu ska Hesselberg leverera nio truckar i extremklass till Boliden. Komatsu's 930E Truck är marknadsledande med överlägsen storlek som klarar över 300 ton. Leveransen till Bolidens Aitikgruva är den första i Europa.

- Det är därför mycket viktigt att få in rätt personer till verksamheten i Aitik, så vi är säkra på att de också kommer att bli en framgång för vår marknad. För att säkerställa detta har vi ett samarbete med Randstad, säger Andreas Corwin, vd för Hesselberg Maskin AB.

Hesselberg Maskin har verksamhet i Kiruna och kommer nu att bygga upp en ny organisation i Aitik.

- Vi är givetvis väldigt glada och stolta över att Hesselberg Maskin valt oss som leverantör och ser med glädje fram emot vårt framtida samarbete som nu har startat. Vår erfarenhet av gruvindustrin och vår styrka i rekryteringsprocessen kommer väl till pass, här kommer vi att rekrytera in olika roller både i Aitik och till Kiruna säger Carina Fors, platshef för verksamheten i Norrbotten som har kontor i Luleå, Gällivare och Kiruna.

Annons